Aanbod Videoclips Nieuws Achtergrond Referenties Contact

Conflicthantering

Tijdig en op een effectieve manier in een conflict ingrijpen houdt de productiviteit en werksfeer binnen een organisatie op peil. Tijdens de training leren de deelnemers om escalatie te voorkomen, de valkuilen te herkennen en door middel van de juiste communicatieve vaardigheden situaties in goede banen te leiden.

Bij de training kan onder andere gebruik worden gemaakt van ingrijptheater. Daarbij spelen de acteurs een situatie eerst na zoals die heeft plaatsgevonden. Vervolgens wordt de situatie nog eens gespeeld, en kunnen de deelnemers aangeven hoe het eventueel anders kan. De acteurs verwerken de suggestie direct in hun spel, zodat nagegaan kan worden wat werkt en wat niet.

 

Resultaat: deelnemers kunnen op een effectieve manier in een conflict ingrijpen
Duur: 1 dagdeel (workshop basisvaardigheden) tot 4 dagdelen (verdieping)

 

Noot: Clip Training en Theater maakt al haar producten voor bedrijven op maat. In overleg met de opdrachtgever wordt de opzet bepaald.

Ingrijptheater

Tijdens een communicatietraining zetten we de deelnemers eerst actief aan het werk. Vervolgens gebruiken we ingrijptheater, waarbij een deelnemer een tip geeft, die door de acteurs onmiddellijk wordt verwerkt in de nagespeelde situatie (duur video: 55 seconden). Klik hier voor meer videoclips.